Brâncuși e și al nostru

Ne-am alăturat campaniei „Brâncuși e al meu”, luând exemplul premierului Dacian Cioloș, lui Dragoș Bucurenci, Oanei Pellea, lui Andrei Pleșu și multor altora care cred că operele lui Constantin Brâncuși trebuie să rămână ale românilor: http://brancusiealmeu.ro/ . Și noi considerăm la fel. Am donat și am contribuit și noi puțin la strângerea celor șase milioane de euro, suma necesară pentru a cumpăra „Cumințenia Pământului”. Este una dintre operele emblematice ale lui Constantin Brâncuși. Totodată una dintre primele sculpturi moderne din lume. Noi credem cu tărie că trebuie să rămână a românilor și am vrut să contribuim la asta. O poți face și tu!
Nu există o sumă minimă pe care să fii nevoit să o donezi, însă oricât de puțin oferi, contează și este simplu! Poți afla toate detaliile despre cum să te alături campaniei aici, însă cel mai ușor este să trimiți un SMS la numărul 8833 care să conțină textul „brancusi” și donezi automat 2 euro. Te costă mai puțin decât o pizza-floare.
Momentan poți să vezi opera lui Brâncuși la Muzeul Național Cotroceni, însă nu pentru mult timp. Sculptura este în proprietatea moștenitorilor arhitectului George Romașcu. Domeniul cultural din România are nevoie de noi toți să strângem suma de bani necesară până pe 30 septembrie. „Cumințenia Pământului” e moștenirea noastră, așa cum este și ansamblul „Calea Eroilor” din Târgu-Jiu, cu faimoasele componente, Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără sfârșit, inaugurate în 1938. De ce să nu ne bucurăm mereu de ele? Alătură-te campaniei și donează chiar azi!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *